Comline magazin

Válj hétről hétre jobb értékesítővé ingyenes és prémium tananyagainkkal.

Te mennyire vagy jó emberismerő? És mennyire ismered saját magad?

Vannak olyan emberek, akik szinte mindenki számára szimpatikusak. Szerencsések, gondolhatnád, de azért ez jóval több annál. Lehet az ok az illető tudása, de lehet ez egy veleszületett készség. Bármelyikről is van szó, mindenképpen érdemes megfigyelni a viselkedésüket és tanulnod tőlük. Ha egyedül vagy és bemész egy terembe, ahol csupa ismeretlen emberrel találkozol, az emberek hány százaléka fog téged szimpatikusnak találni? Ez nagyon sok mindentől függ, de leginkább attól, hogy te mennyire ismered önmagad.

Önismeret – emberismeret

Mindenkinek vannak nehéz napjai. Amikor már kora reggel leöntöd magad kávéval és nem indul a kocsi, mert elfelejtetted megtankolni. Amikor azt gondolod szombat van és mindkét gyereketek a szobájában játszik, majd a párod jelzi hogy szerda van és egyébként nem is két gyereketek van, hanem három. Fontos, hogy ismerd annyira önmagad, hogy tudd, mikor kerülsz munkaképtelen állapotba.

Lehet, hogy érzed, mikor van itt a Te időd, amikor 100 százalékos vagy. De ha csak érzed, az kevés. Ha tudod, akkor tudatosan tudsz tenni azért, hogy a pillanatnyi állapotod ne befolyásolja negatívan munkádat. Amikor kérdezel, de a választ már nem hallod meg, akkor éppen a saját idődet pazarolod és rossz benyomást keltesz az ügyfélben. Lehet, hogy fáradt vagy, lehet, hogy egy idáig megoldatlan probléma miatt figyelsz inkább befelé, mint kifelé.

Vannak napok, amikor nem a legjobb formádban vagy, ekkor megfelelő Önismereti tudással hatékonyan tudod kezelni magadat és ezáltal jobb állapotba kerülsz

Mit tegyek ilyenkor?

Két megoldás is létezik.

Az egyik, hogy hazamész és olyan munkát végzel, amihez elég az a szint, amin aznap vagy. Fontos, hogy ha fáradt vagy, pihenj, ha problémád van, próbáld meg megoldani.

A másik megoldás, hogy tudatosan jó formába hozod magad arra az időre, amíg az ügyféllel vagy, egy majdnem tökéletes szintre. Ebben nagyon nagy szükséged lesz az önismeretedre, hiszen Te tudod egyedül, milyen praktikák segítenek Neked ebben. Egy finom csoki? Egy jó zene? Egy beszélgetés? Mindegy, mit használsz, csak hatásos legyen!

Tudtad, hogy a piac 70 %-át éred csak el, amikor nem vagy munkaképes állapotban? Ezt nem engedheted meg magadnak!

Ha úgy érzed, hogy folyamatosan erőfeszítéseket kell tenned, hogy koncentrálni tudj, ne végezz fontos feladatokat! Ne hagyd, hogy az ügyfél olyasmit gondoljon rólad, amit csak a pillanatnyi rossz állapotod miatt sugárzol! Képes vagy változtatni a dolgokon, csak mindig figyeld magad és légy tudatos! Sok sikert!

Szeretnéd jobban érteni a saját és az ügyfeleid viselkedését és reakcióit?

Képezd magad, és alkalmazd is, amit tanultál. Lehet, hogy tudtad eddig is a fent leírtakat, de ha nem tudod a gyakorlatban alkalmazni és sikerre váltani, akkor ez a tudás jelenleg még nem támogatja a céljaidat. Ezért változtatnod kell. Ehhez 3 irányt tudok neked felajánlani:

  1. Az önképzéshez találsz tudást a magazinunk többi cikkében vagy a Tudástárunkban, ahol a cikkek mellett, egyedi videós tartalmak és esettanulmányok segítenek a fejlődésben.
  2. Jobban kedveled az élő képzéseket? Akkor gyere el az emberismeret, emberek kezelése tréningre. Mert itt részletesen foglalkozunk az ügyfelek és az értékesítő lelki állapotával. Ezen a tréningen megtanulod, hogyan kezeld például a kekeckedőt, az okoskodót, az agresszívet, a passzívat, stb. Megértést szerzel, arról miért nem sikerült eddig eladni bizonyos ügyféltípusoknak, és hogyan fogod ezt a jövőben extra profitra váltani. Ráadásképpen ezzel a tudással nem csak az üzleti életben fogsz profitálni, hanem a magánéletben is eredményesen tudod alkalmazni. Ezáltal javulni fognak a baráti és családi kapcsolataid, miközben az ügyfelekkel is gyorsabban tudsz bizalmat építeni.
  3. Amennyiben bajnok szeretnél lenni, és ki akarod hozni magadból a maximumot, akkor az értékesítési képzésünkön a helyed. Itt egyénileg foglalkozunk Veled és fejlesztjük a képességeidet. Több területen, az általunk átadott tudással nyerték el az értékesítők az év értékesítője, vagy a világ legjobb értékesítője címet. Kíváncsi vagy, hogy hogyan is értük ezt el? Akkor nézd meg az értékesítési képzésünket és kérj egyedi ajánlatot.

Bármelyik utat is választod a cél az, hogy a megszerzett tudást a gyakorlatban is sikeres tudd alkalmazni!  Sikeres önfejlesztést és értékestést kívánok!