Az üzleti életben ritkán van második esély

Talán ez a legkeményebb lecke, amit minden felelős vezető, minden értékesítő megtanul. Még a legjobbakat is érnek pofonok ezen a „játszótéren”, hát még az átlagos képességűeket. Sokaknak az üzleti élet egy pofonokkal kikövezett út. A világ legjobb terméke, vagy szolgáltatása sem garancia a sikerre, ha nem tudjuk megmutatni a különbséget magunk és a konkurencia között a piacunknak.

Olyan korban élünk, amikor választási lehetőségünk szinte végtelen, de a választásra szánt idő viszont rettentően korlátozott.

Ez azt jelenti, hogy a piac felgyorsult, megváltozott a döntési folyamat. Mire a vásárló találkozik a céggel, az értékesítővel, már tájékozódott az összes információs csatornán és lényegében már meghozta azt a döntést, hogy „CSAK” kikkel lesz hajlandó leülni tárgyalni.

Ebben a versenyben azok a cégek nyernek, akik tudatosan építik fel az értékesítési folyamatukat, megjelenésüket, jelenlétüket a piacon. Azok nyernek, akiknek világos, kidolgozott stratégiájuk és taktikájuk van, hogy kiknek, hogyan fognak értékesíteni és erre maximálisan fel is készítik az értékesítőiket.  

A Comline küldetése nem kevesebb, mint professzionálisan felkészíteni a partnereit arra, hogy az üzleti élet „játszóterén” képesek legyenek elérni, sőt túlszárnyalni a termékükben rejlő összes potenciált és sikeresek és profitábilisak legyenek.

Írd velünk a Comline jövőjét

1996 – 1998 Az indulás Szegeden
Megszületik az elhatározás, elindul a Comline. Csatlakozunk a WISE nemzetközi menedzsment szervezethez. 1998 végén már 6 fős a csapat. Úgy döntöttünk, hogy áttesszük a központunkat Budapestre.

1998 végén nemzetközi díjat kapunk
A WISE közép-európai elnöke elismeri munkánkat és kitünteti a céget a Model of Admin Know-How díjjal. Ez az elismerés szárnyakat ad a csapatnak és motivációt, hogy még jobban, még többet nyújtson a partnereinek.

2004
Szakmai munkánk elismeréseként sikeresen akkreditáltattuk képzési anyagainkat és csatlakoztunk az akkreditált képzőcégek elit körébe. Most már minden Comline partner hozzáfért az állami és nemzetközi fejlesztési forrásokhoz is.

10 évesek vagyunk
Imádjuk amit csinálunk és ezt a piacunk is elismeri. Ismertek és keresettek vagyunk az értékesítési tréningpiacon legyen szó értékesítési stratégia kidolgozásról, vagy tárgyalástechnika fejlesztésről. 10 éve minden évben töretlenül növekszünk.

2007-2008
Elindul az első másoddiplomát adó vezetőképző programunk a Power Program. 2008-ban megkapjuk a 10. Model of Admin Know-How nemzetközi díjat. Ezzel Magyarországon a legtöbbször elismert képzőcég vagyunk.

2010 – Comline Tudástér
12 hónap tudatos háttérmunkával elkészül és kiadásra kerül Az értékesítés nem szerencsejáték című könyv és a Kulcs a sikeres értékesítéshez képzési program első tagja, az alap program.

2012 – Mert az élet célja végső soron a boldogság
Minden felelős cég életében fontos a társadalmi felelősségvállalás. Elindítjuk a Növeljük meg Magyarország boldogságindexét előadássorozatot, amit az évek során több ezer emberhez sikerült eljuttatni.

2014
Kiadjuk a kulcs a sikeres értékesítéshez program második és harmadik tagját, a haladó és a professzionális szintet. A végzett értékesítők átlag 56%-os fejlődésről számolnak be. Bevezetjük a 100% pénz visszafizetési garanciát a programra.

2016
20 évesek vagyunk. Kiadjuk a Kulcs a sikeres értékesítéshez programcsalád legújabb tagját, az értékesítők legnagyobb mumusát kezelő programot, a Telefonos időpontegyeztetés programot. Hihetetlen keresett és sikeres.

2018
Létrehozzuk a tudásmegosztó online terünket és több száz órányi anyagot töltünk fel rá. Megkapjuk a 20. Model of Admin Know-How díjat, amivel Európában is benne vagyunk az elit 10-es klubban.

2020
A pandémia első évében bebizonyította a Comline csapata, hogy nem csak tanítani tudja a siker receptjét, hanem saját magára is képes alkalmazni. Miközben a tréning piac több mint 40%-ot zuhant, addig a Comline 25%-kot tudott fejlődni 2019-hez képest.

2022
Elindul a „Kulcs” sorozatunk korona ékszere az Értékesítési vezetői kulcsprogram. Ezzel teljes palettán tudjuk támogatni a partnereinket abban, hogy minden piaci szituációban képesek legyenek sikeresek, dinamikusak és profitábilisak lenni. A csapat ugyanolyan lelkes és elkötelezett, mint induláskor, ami mintha csak tegnap lett volna.

Célunk nem kevesebb, mint Magyarország piacvezető tréning cége lenni az értékesítés fejlesztés területén!

Nagy Béla vagyok, már a Comline születésnél bábáskodtam.

A mai napig imádom a szakmámat és nemcsak trénerként, hanem értékesítőként is dolgozom.

Több mint 25 éve tanítok bizonyítottan működő technikákat (gazdasági, szervezetfejlesztési, stratégia készítési és marketing szakemberként). Ez idő alatt több ezer tulajdonost, értékesítési vezetőt, kereskedelmi vezetőt, kezdő és profi értékesítőt, hálózatépítőt, kereskedőt ismertem meg, akik a kapott tudással képesek voltak a legjobbakká válni a területükön.

Azt vallom, hogy a tudás azért van, hogy megosszuk, ezért a Comline weboldalán hanganyagokat, cikkeket publikálok, sőt könyvet is írtam, amiből a vezetők, az értékesítők folyamatosan meríthetnek ötleteket, trükköket, praktikákat.

„Mi a sikered titka, Béla?”

A kérdést viszonylag sokszor megkapom, a válaszom pedig az, hogy azonnal használható, működő tudást adok. Minden anyagom, képzésem gyakorlatias, könnyen érthető és a legfontosabb miértekre ad választ.

A hatékonyságot pedig számokkal is alá tudom támasztani: a tréningjeim, képzéseim résztvevői évente átlagosan 15-50%-os fejlődést érnek el.

Nagy Béla
Tulajdonos, ügyvezető, vezető értékesítési tréner és coach

Tréneri csapatunk:

Kátai Hajnalka
Tréner, Konzultáns, Megoldásfókuszú coach

Gyerekkorom óta azt az utat építettem, hogy segíteni tudjak mások számára. Ezért kezdtem pályámat az egyészségügyben és szocális területen. Valódi segítséget keresetem, olyat ami nemcsak tüneteket kezel és tüzet olt, hanem a problémák valódi okát találja meg, mérhető és tartós eredményeket, javulást hoz.

Ezért is lettem a Comline csapatának tagja 19 évvel ezelőtt.

Minden nap megtapasztalom az ügyfeleinknél a készségek fejlődését, a jobb életminőséget, a mérhető sikert és eredményeket.

Imádom ezt, mert feltölt, és arra motivál, hogy még több cégnek, és embernek adjunk hatékony segítséget, eszközöket a munkájához és életéhez.

Varga Szilárd
Konzultáns, Tréner

Nagyon fiatalon, 23 évesen lettem vezető egy 150 fős cégnél és azóta folyamatosan vezetőként dolgozom. Mindenhol megtaláltam a „mély vizet” és ösztönösen működtem nagyon sokáig, elég jó eredményekkel. Amióta tudatosan képzem magam, azóta lettem igazán jó vezető és ezt a szemléletet, tudást akarom átadni, megosztani olyan vezetőkkel, akik a saját területükön fejlődni akarnak. 22 év alatt több mint 30 év tapasztalatát gyűjtöttem össze úgy, hogy a saját cégem vezetése mellett üzleti kapcsolatépítő szervezetben is felelősséget vállalva építettem és vezettem vállalkozók olyan közösségét, akik ajánlásokkal segítik egymást és önként, fizetés nélkül dolgoznak egy csapatért. 2018-ban ennek eredményeként megkaptam az Év Kapcsolatépítője díjat, ami nagyban hozzájárult, hogy Kátai Hajni (aki most már kolléganőm) segítségével elinduljak az addig csak mélyen, tudat alatt megfogalmazott hívatásom felé, hogy segítsek másoknak is szintet lépni. Az Ő segítségével leírt célom, küldetésem pedig így hangzik: „Emelni az emberek érzelmi hangulatán, energiát, lendületet adni nekik, megmutatni, hogy a múlt nem azonos a jelennel, segíteni őket példaképpé válni.”

Csíky Ferenc
Tréner

25 éves oktatói pályafutásom alatt több ezer rehabilitációs szakembert, gyógytornászt, edzőt, természetgyógyászt képeztem. Rehabilitációs szakemberként az elmúlt 30 évben több ezer ügyfelemnek segítettem az egészségügyi problémáik megoldásában. 

Oktatói tevékenységem során megtapasztaltam, hogy a terapeuták, edzők sikeressége nagyban azon múlik, hogy milyen hatékonyan tudják ÉRTÉKESSÉ tenni szolgáltatásukat ügyfeleik számára.

Rendszerekben, összefüggésekben gondolkozom. Így lehet csak igazán felfedni az erősségeket, amiket gyémánttá lehet csiszolni és azokat a területeket, készségeket, amelyek fejlesztésére figyelmet kell fordítani. Meggyőződésem, hogy az emberek közti kapcsolat kialakításához, javításához, a sikeres értékesítéshez a kulcs a hangolt kommunikáció.

Célom, hogy legjobb tudásom szerint támogassam ügyfeleinket abban, hogy gyémántként ragyoghassanak, átadva az eszközöket ahhoz, hogy biztosítsák sikerüket az értékesítében és az életükben egyaránt.

Varga László
Tréner

Édesanyám már kicsi gyerekkoromban mondta, hogy bizony sokat fogok csalódni, mert mindig mindenkinek segíteni akarok. Sosem akartam, hogy ebben a dologban igaza legyen ezért 13 éve úgy döntöttem, hogy hivatásommá teszem az emberek segítését. 

Saját projektemben az egészség területén fejlesztem a közönséget, a Comline kötelékében pedig azért felelek, hogy a tanulók mindig gyakorlatba tudják ültetni a tananyagot valamint, hogy a legtöbb kötelező iskolai képzéssel ellentétben élvezetes és izgalmas élménnyé váljon az új ismeretek elsajátítása.  Mert  minden tudás annyit ér amennyire gyakorlatban használható. 

Magam is folyamatosan tanulok és képzem magam és ezt a tevékenységemet nem is tervezem abbahagyni. Csak így érzem hitelesnek, hogy a fejlődés szépségeit népszerűsítem. 

Pál Zsolt
Tréner

Azt a felemelő érzést, hogy mások értékesítői tudását-képességét megemelve tudok hozzájárulni az életük sikeresebbé tételéhez, a 90-es évek közepén tapasztaltam meg. Először biztosítási hálózatépítőként, aztán ingatlan tanácsadóként-mentorként.

Azóta ez a szenvedélyemmé vált! Mottóm, hogy fizetségért is csak olyan tevékenységet végezzek, amit akár ingyen is csinálnék.

Célom, hogy az értékesítés ne csupán pénzkereset legyen az emberek számára, hanem élvezetes játék, aminek eredményeként ők is jobbá-könnyebbé tudják tenni az ügyfeleik életét, nem mellesleg úgy, hogy közben ezért jól meg is vannak fizetve!

Az ehhez vezető út során szükséges, mindamellett nem elégséges megérteni az emberek működését. Be is kell gyakorolni mindazt, ami működik!

Aztán, mikor -akár évek múlva- összefutok egy-egy olyan értékesítővel, akit képeztem, s elmondja azóta mi mindent sikerült elérnie, nos, olyankor tudom, megéri csinálni, még ha a vidám felismerések között néha meg-meg szenvedtettük is egymást a tréning gyakorlatok során!

És, akik a biztos hátteret adják:

Terebes Veronika
Pénzügyi vezető

Darázsi Enikő
Ügyvezető asszisztens


Balla Klára
Szolgáltatás előkészítő