Tárgyalástechnika

Hanganyag

Így tárgyalj össze magadnak egy úszómedencét.

A sikeres értékesítőkkel nem „megtörténik” a tárgyalás, hanem ők maguk vezetik azt: tudják, hogyan indítsák el (és keltsék fel az ügyfél érdemi figyelmét), hogyan térjenek rá a prezentációra, hogyan kezeljék a kifogásokat és hogyan zárjanak le.

Ezáltal nemcsak hatékonyabban értékesítenek, hanem magabiztosabbak is: mindig tudják, hogy épp „hol tartanak” az értékesítésben (és mi a következő lépés). Ez azért kulcsfontosságú, mert túl sok üzletet és jutalékot éget fel az a hiba, hogy a tárgyalás egyszerűen szétcsúszik: az értékesítő beszélget valamiről, prezentál valamit, válaszolgat kérdésekre, lezárogat – majd üres zsebbel haza is kulloghat. Nincs terv és nincs irány, a vakszerencse szerint alakul a megbeszélés.

Az értékesítés viszont nem szerencsejáték.

A hanganyag feldolgozása után te már nem „beszélgetni” mész ki ügyfelekhez – hanem győzni.

2 kattintással megszerezheted az mp3-formátumú hanganyagot és már a következő tárgyalásodat sikeresebbé teheted.

Nézd meg Nagy Béla ajánlását a hanganyaghoz

Kinek ajánljuk?

Olyan értékesítőknek, akik kezükben akarják tartani a tárgyalásokat. Akik vezetni, irányítani akarnak minden tárgyalást. Akik tudni és látni akarják hol tartanak a tárgyalás menetében, és a megfelelő pillanatban a megfelelő eszközzel tovább lendíteni a tárgyalást. Látni akarja, hogy az adott pontból egy tárgyalás hova tart, milyen kimenetelei lehetnek.

A hanganyag tartalma

  • Hogyan építs fel hatékonyan egy tárgyalást (és milyen részei vannak)
  • Hogyan alakítsd a helyzethez, termékhez, ügyfélhez a tárgyalásmenetet
  • Hogyan kérdezz hatékonyan
  • Mikor említsd meg az árat
  • Hogyan kezeld a kifogásokat
  • Hogyan tedd fel a záró kérdést, hogy egy percig se kelljen izgulnod, hogy mi lesz a válasz (mert az előkészítéssel már megnyerted az ügyfeled)
  • Hogyan tudod támogatni az ügyfeled (és segíteni őt a döntésben anélkül, hogy nyomulnál)

Kérd a hanganyagot most!

Ára: 9000 Ft