Hogyan vegyem körbe magam motivált munkatársakkal?
vendégelőadás a Piroska Gyula Tréning keretében

A Piroska Gyula franchise immár messze túl jár azon a ponton, amit az egyszemélyes vállalkozások, one-man show-k jelentenek. Természetesen továbbra is a karizmatikus Gyula a konzultáns és vezetőképző cég jól ismert arca és húzóembere, de időközben (az itt bemutatott tréning címéhez híven) maga is olyan emberekkel vette körül magát, akik nem csupán motiváltak, hanem a maguk szakterületén szakértőnek számítanak.

A zseniális értékesítési tréner, Vincze Róbert és a sármos hatékonysági edző, Kopaczi Mihály mellett ilyen magyarországi személyzettorborzási szakterület nagyasszonya, Nemes-Nagy Szilvia is, aki a Piroska Gyula Tréning jól csengő brandje alatt betekintést nyújt a személyzettoborzás és a személyzet motivációjának módszereibe.

Míg Piroska Gyula maga elsősorban a hatékony cégvezetés mestere, Szilvia a rátermett cégvezetők legfontosabb „munkaeszközére” és erőforrására, a munkatársakra fókuszál. Milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek bennük? Miként növelhető a cég profitja az alkalmazottak megmozgatása, motiválása által?

Hogyan mozgasd meg az embereidet

Nem véletlenül írtam  „megmozgatást”, mert a motiváció szó valóban  a mozgásból, a latin movere igéből ered.

Ez a Piroska Gyula Tréning égisze alatt tartott képzés is arról szól, hogy miként lehet akár nulla plusz költség nélkül is hatalmas erőket mozgósítani cégedben. Olyan energiákat, amik most is bennetek szunnyadnak, csakhogy mostanáig nem sikerült hozzáférni a módszerek hiánya miatt.

Mi a Piroska Gyula-, pontosabban Nemes-Nagy Szilvia-féle motivációs tréning filozófiája? Dióóhéjban: ha azt akarod, hogy cégeddel a kitűzött célod felé haladj, ösztönöznöd kell azokat, akik a cégedet mozgatják. Ugyanakkor Te sem maradhatsz mozdulatlan. Motiválnod kell a munkatársaidat.

Fizikából már biztosan ismered, de vajon tudtad-e, hogy a cégvezetésben is érvényes a tehetetlenség törvénye? Bármelyik rendszerben a benne foglalt testek nyugalomban maradnak mindaddig, amíg ezt az állapotot egy külső erő hatása nem változtatja meg. Ez az erő a cégednél Te magad lehetsz, ha elsajátítod a motiváció módszereit. Ennek a tréningnek a segítségével csapatodban az első számú mozgató erő lehetsz.

A motiváció áldásai a cégvezetők számára

Jó esetben minden vállalkozásban megvannak azok a kezdeti mézeshetek, amikor a frissen alkalmazott jelölt csúcsteljesítményt igyekszik nyújtani, hogy „jobb lábbal lépjen be” a cégedbe, és már kezdetben bizonyítson. Legtöbbször ilyenkor a tapasztalat és a rutin hiányzik – később azonban éppen ezek teszik a munkavégzést unottá, motiválatlanná és mechanikussá, ami a lelkesedés és lélek nélküli szolgáltatáshoz, termeléshez vezet, és hibákat eredményez.

A motiváció ébren tartásával lehetséges mindkét szintről, a kezdeti lelkesedésből és a későbbi szakmai tapasztalatból átemelni a legnagyobb pozitívumokat, és ezáltal rátermett és csillogó szeműen lelkes csapattal dolgozni. A Piroska Gyula Tréning körében tartott vendégelőadás lehetővé teszi, hogy megtartsd a kezdeti motivációt és megőrizd a húzóembereidet, ugyanakkor villámgyorsan betanítsd a kezdetben tapasztalatlan, de motivált és tehetséges alkalmazottakat.

Emellett bónuszként olyan módszerekről is hallhatsz, amelyek a személyzettoborzásban lehetnek nagy segítségedre – különösen most, a munkaerőválság idején. Meglepő szempontokra derül fény. Többek között arra, hogy nem szabad kizárólag szimpátia és megérzések alapján dönteni, mint azt sokan teszik, mert ennél objektívebb teljesítmény-előrejelző módszerek állnak rendelkezésre a személyzetkiválasztásban.

Melyek ezek a kipróbált hatékonyságnövelő és moitválási stratégiák? Hogyan érheted el, hogy a munkatársaid a szürke hétfő reggeleken ne letörjék, hanem egyenesen tovább emeljék a hangulatodat motiváltságukkal?

Nézd meg itt a részleteket a Piroska Gyula Tréning vendégelőadásáról, a „Hogyan vegyem körbe magam motivált munkatársakkal?” képzésről!

Az Erő legyen Veled:

Piroska Gyula

A cégvezetők barátja
Hogy ne érezze magát egyedül a cégvezető