Comline magazin

Válj hétről hétre jobb értékesítővé ingyenes és prémium tananyagainkkal.

Miért éri meg elmenni értékesítési tréningre? És miért nem éri meg megvárni, hogy a vezetőd esetleg ne küldjön el?

Mit teszel, mikor utolérnek az eredménytelen túlórák, végtelenbe nyúló napok? Amikor keményen dolgozol, jó vagy, értesz ahhoz, amit csinálsz, és mégis megrekedsz az értékesítésben. Közben szaporodnak a nemek, fogynak az ajánlások. Valamit tenni kéne, mielőtt kiégsz a semmiért. De mit? Sejted, hogy változtatnod kell. Viszont rá kell jönni, hogy pontosan min. Nézzük meg hol kapsz ehhez segítséget:

Könyv? Cikkek? Videó? Miért menj el inkább egy képzésre?

A fejlődésedhez másképp járulnak hozzá az olvasott, vagy videós anyagok és a tréningek. Az a nagy különbség, hogy az utóbbin látni fognak Téged kívülről, míg az előbbieknél egyedül vagy a saját gondolataiddal. Ami sokszor pozitív, hiszen van időd átgondolni mindent, amit olvasol, megrágni és megemészteni. De a friss látásmód, az, hogy kívülről tekinthess magadra, vagy más Rád, az csak olyan képzéseken kerül elő, ahol Rajtad kívül más is jelen van. (Meglepő, mi?)

Miért várnál arra, hogy főnökeid elküldjenek?

A főnökségnek mindig egy kicsit fáj kiadásokat tervezni és felvállalni. Még az olyan kötelező elemeket is, mint az irodabérlés, vagy éppen a nem mozgó bértömeg. Még a megtérülő befektetések is sokszor esnek áldozatul a jelen költséghatékonyságának, a jövő kárára. Mit jelent ez neked? Azt, hogy ha a főnöködre kell várnod, hogy továbbképezzen, akkor lehet, hogy örökké (vagy nagyon sokáig) kell várnod. Esetleg elmaszatolják az egészet egy félhasznos belső képzéssel, amit sokszor mindenki kötelező körként tud csak le, minimális erőfeszítéssel.

Ha nincs főnököd, aki elküldjön

Ha viszont szabadúszó vagy még fontosabb, hogy külső felügyelet mellett képezd magad. Nincs minden nap asztalszomszéd, akivel hajthatnátok egymást előre, nincs kolléga, akivel (egészségesen) rivalizálhatsz. Ilyenkor a tréning a titkos fegyver, amivel a Te valós akaratoddal megegyező külső nyomást vehetsz magadra, hogy akkor is haladj, amikor esetleg önerőből megtorpannál.

A tréningeken gyakorlással és közös munkával segítek rávilágítani azokra a pontokra, ahol rejtett tartalékok vannak még a munkádban

Miért nem szabad megállni a képzésekkel és saját magad fejlesztésével?

Mert minél több mindent tudsz a teljes tudásanyagból, annál többet ér a „maradék” információ. Nézzük meg mit is jelent ez: Ha például egy 10 lépéses értékesítési folyamatban 8 lépés már nagyon jól megy, akkor, ha a két gyengébb területedből az egyikre ráfekszel, és felhozod, máris jelentősen megnöveled a sikerességi rátádat. Aztán meg ott van – ha a példánál maradunk – az a 8 lépés, ami elvileg már jól megy neked. Az emberek többsége idővel hajlamos a túlzott magabiztosságra. Ha valami már megy, arra legyintesz, és hanyagolod a szinten tartását is. Idővel tehát “megkopik” ez a 8 terület, és már nem lesz olyan hatékony és eredményes, mint előtte, ezért érdemes újra és újra ránézni. A tudatos átgondolás hatalmát nem szabad alábecsülni. Meg fogsz lepődni, milyen eredményekkel jár a „régi” dolgokat új fénybe helyezni, más-más szituációkban használni.

Na de miért is jó újra és újra ugyanazt hallanod?

Mert a megerősítés és az újramegerősítés – hiába van esetleg átfedésben a tananyag a már korábban hallottakkal – a hangsúlyok és a sorrendezés változtatásával hathat olyan újdonságként, amely a fejlődésed motorja lehet. Az új nézőpont egészen más megvilágításba helyezheti a korábban már általad megtanultakat.

A képzéseken megerősítést kapsz abból, amit jól csinálsz, és új nézőpontokat arról miként lehet jobban csinálni más területeket.

Miért nehéz jó tréninget tartani?

Az újonnan hallott információkra a tréning résztvevője valahogy mindig kevésbé nyitott. Ennek főleg az az oka, hogy az illető már felnőtt. Már van elképzelése a világ működéséről, sok válasza van már az élet kihívásaira, eldöntötte sok dologról, hogy számára működik vagy nem. Ezért fontos a korbábban már megszilárdult kapcsolódási pontokon kötni náluk még a teljesen új információkat is. És ezeknek a harmada ha megragad, már erősen sikeres képzésről beszélhetünk.

Milyen legyen a jó tréning?

Legyen a képzés gyakorlatias és azonnal használható. Olyan, amivel rögtön belevetheted magad a tanultak használatába. Viszont legyen benne tartalék, legyen mélysége is. Olyan részek, amelyeket hosszabban kell gyakorolni, hogy mélyen is beleivódjon.

A felnőttképzés nem egy kvízműsor. Nem tipp és trükkgyűjtemény, és legfőképp nem gyorstalpaló. Mi ebben a szellemben építjük fel a tréningjeinket.

Folyamatosan csiszoljuk a képzéseinket, de mint már fentebb is említettem egy képzés nem azért éri meg, mert valami vadonat újat tanulsz majd, hanem, mert a már megtanult tudásban vágunk rendszert, felfrissítjük, átrostáljuk, miközben a rárakódott rossz beidegződéseket leoperáljuk rólad.

Amit nem tud egy képzés sem megoldani

Az értékesítési folyamatban mindig lesznek NEM-ek. Ha nincs pénze az ügyfélnek vagy rosszkor mentünk, ezt nincs tréning amivel ki lehet küszöbölni. Ami számunkra a lényeg, hogy a tényleges értékesítési folyamat révén képződött NEM-ek számát nulla közelébe vigyük.

Honnan tudod, hogy jó lesz?

Tudom, hogy ha még nem voltál nálunk, akkor bármit is írok, maradhat benned bizonytalanság:

  • Ez kell nekem?
  • Azt kapom amire számítottam?
  • Mi van, ha nem is jó?

Ezért adunk garanciát a saját tréningünkre.

Amennyiben úgy érzed, mégsem ez az a tréning, amit szeretnél, akkor visszaléphetsz és a tréning árát visszaadjuk neked.

Ismerd meg a tréningjeinket: https://kepzes.comline.hu/ertekesitesi-trening/