Emlékszel, milyen más volt a világ, amikor gyerek voltál? Semmi sem volt lehetetlen, és minden csak arra várt, hogy kinyújtsd érte a kezed. Pedig a világ akkor is olyan volt, mint most. Csupán egy valami változott, Te.

Kérek, kapok

Gyerekként még teljesen természetes, hogy kérünk. Hiszen akkor még tudjuk, hogy egyedül semmi sem olyan jó és ráadásul sokkal könnyebb boldogulni, ha segítséget kapunk.

Értékesítőként különösen fontos, hogy tudj és merj kérni, mert ez a sikered kulcsa! Elmesélek neked egy történetet magamról, hogy lásd, mennyi mindentől kíméltem volna meg magam, ha jóval korábban rájövök, hogy kérni szabad, sőt, kötelező!

Stressz és New York

Jó pár évvel ezelőtt lehetőségem nyílt rá, hogy mérnökként egy évre New Yorkba menjek dolgozni. Most is van bőven különbség Magyarország és Amerika között, de ez azokban az években sokkal durvább volt. Egyszerűen semmi sem úgy működött, mint otthon.

Vegyünk például a telefonálást. Én, aki ahhoz voltam szokva, hogy itthon ritka kincs a telefon, az utcai fülkék pedig érmével működnek, ha egyáltalán működnek, csak lestem, amikor a kagylót felemelve egy hang kérdezte meg, kivel szeretnék beszélni.

Minden nap szembesültem vele, hogy egy teljesen más világba csöppentem, ahol problémát jelent megérteni az embereket, mind a nyelvüket, mind a gondolkodásukat. Mérnökként a biokémia olyan mélységeivel kellett megbirkóznom, amellyel még magyarul is nehezen ment volna, nemhogy angolul. Minden új volt, idegen és félelmetes. Az első időszak pedig emiatt tömény stressz volt.

Egy teljesen más világba csöppentem, ahol problémát jelent megérteni az embereket, mind a nyelvüket, mind a gondolkodásukat.

Kérem szépen

Azután rájöttem, hogy ahhoz, hogy hasznos tagja lehessek a csapatnak, a részükké kell válnom. Meg kell velük osztanom a gondolataimat, a tudásomat és azt is, hogy mire van szükségem tőlük ahhoz, hogy együtt még jobbak lehessünk.

Három hónap alatt sikerült úgy megtanulnom a szakmai angolt, hogy már nem csupán megértettem, amit mondanak nekem, hanem én is elkezdtem beszélni. És ahogy kezdtem egyre jobban megismerni a többieket, rájöttem, hogy szükségük van rám. Ugyanolyan hasznos tagja vagyok a csapatnak, mint a többiek. Számítanak rám, nekem pedig meg kell osztanom velük, hogy a legjobb eredményekhez milyen erőforrásokra van szükségem. Így hát kértem.

Leírni könnyű, de megvalósítani egyáltalán nem volt az. A legtöbben nehezen kérünk, inkább háttérbe szorítjuk magunkat. Pedig ez nem helyes!

Értéket értékesítesz

Az értékesítés állati jó hivatás, csak nem mindegy, milyen állat vagy benne. Csiga ne legyél, mert itt mindennek a kellő pillanatban kell megtörténnie. Nincs öt perc múlva és főleg nincs holnap! A pillanat ereje, varázsa a legfontosabb egy értékesítő számára. Meg kell ragadni a pillanatot, mert ha Te nem teszed, jön majd helyetted más.

Az értékesítésben a csoki a szerződéskötés. Ahhoz, hogy az ügyfél ne legyen cukorbeteg és tartson magánál számodra csokit, meg kell ragadnod a figyelmét és meg kell értetned vele, hogy az, amit ajánlottál neki, óriási előnyökkel bír rá nézve.

Ne feledd, nagyon kevés felnőtt van olyan helyzetben hogy szinte kérnie sem kell, mindent megkap. Ha mersz és kérsz, sokkal nagyobb eséllyel fogsz kapni, mintha arra várnál, hogy valaki majd felfedezi, mire van szükséged.

Magától senki nem ad semmit, úgyhogy kérd azt a csokit és érd el, hogy soha ne fogyj ki belőle.

Értékesítőként kérd azt a csokit (döntést) és érd el, hogy soha ne fogyj ki belőle.

Hogyan legyél Te is kitartó? Hogyan nyerj (majdnem) mindig?

Képezd magad, és alkalmazd is, amit tanultál. Az önképzéshez találsz tudást a blogunk többi cikkében. Ha valami töményebbre, és ütősebbre vágysz, nézz körül a tréningjeink közt.

Garanciák a sikerre

Hogy lásd mennyire hiszünk a tréninjeinkben, 100%-os garanciát adunk rá. Ha tréning közben úgy érzed nem azt kaptad, amiért jöttél, a tréning teljes árát visszaadjuk Neked.

Ha már voltál képzésünkön és tetszik amit csinálunk, vagy ha úgy érzed mehetne még jobban, akkor csatlakozz Comline Sales Klub-unkhoz. Ahol rendszeresen publikáljuk friss cikkeinket, egyedi videó és hanganyagainkat és csatlakozni tudsz a zárt Facebook-csoportunkhoz is, amelynek kereteiben hasonszőrűeknek teheted fel a kérdéseket, amikre szakértő választ kapsz.